fbpx

Zucht………..

Deze week kreeg ik een heel boos telefoontje van een jonge ondernemer.

Daarvoor had ik zijn werknemer aan de telefoon die net 7 maanden van school af was gekomen. Ik had hem net een vraag gesteld over de nogal studenticose wijze van mailen (Dag Cor, enz.) en vroeg hem of hij de leefwereld van een DGA met enige werk- en levenservaring kon aanvoelen. Hij begreep werkelijk niet waar ik het over had. Het bedrijf en hij hadden hier immers voor geleerd en zij wisten, natuurlijk mede dmv onderzoek, precies hoe ze elke doelgroep moesten benaderen. Toen ik zei dat ik de “klik” even niet voelde en daar dus mijn vraagtekens bij had, voelde hij zich beledigd tot op het bot.

Ik vergoelijkte het nog door te zeggen dat communicatie altijd een zender en ontvanger had en het ook bij beide partijen mis kon gaan. Maar ja, ik was klant en het “voelde” gewoon even niet goed.

“Zo laat ik mijn personeel niet behandelen” brieste de jonge man. Nadat ik vertelde wat er gebeurt was (waarom deed ik dat??) hield hij stand. “Als je een excuusmail stuurt naar mijn medewerker en we een keer een “balletje gaan staan” dan wil ik misschien nog wel zaken met jou doen”.

Wat denk je? Wil ik dat nog?

…………. van verlichting…….;-)

#snotneusmetkennismaargeenervaring #klooftussenwestenenoostenenjongenoud?