Is dat het lot?
Is dat het lot?

Herken je dat? Er zijn situaties die telkens weer in je leven terug komen. Alsof de duivel er mee speelt en het is nou eenmaal mijn lot, dacht ik altijd.

Onbalans in externe kompas

Ik hou van actie en gedrevenheid en van harmonieuze relaties. Onbewust echter laat ik anderen graag mijn sterke wilskracht zien. wat er dan kan gebeuren is dat ik hierdoor anderen mijn wil wil opleggen, wat tot conflict kan leiden met anderen.

Onbalans in interne kompas

Er is soms ook onbalans tussen mijn hoofd en mijn hart. Ik lijk mijn diepere gevoelens altijd voorrang te geven, door loyaal of invoelend te zijn. Deze neiging kan zo sterk zijn, dat anderen mij gemakkelijk kunnen kwetsen. Sommigen kunnen mij dan ervaren als een kreeft zonder schild.

“Totdat je het onbewuste bewust maakt, zal het je leven leiden en je zult het lot noemen”, zei Carl Gustav Jung ooit.

In 2019 deed ik een drijfverenmeting voor ondernemers, waarbij ik bewust werd van mijn bewuste en onbewuste drijfveren en competenties, maar ook van aangeleerde competenties die van nature eigenlijk helemaal niet bij mij passen.

Als ik deze meting 30 jaar geleden had gedaan, had mijn ondernemersverhaal er heel anders uit gezien!

Kijk maar eens op de pagina van de ODC-drijfverenmeting voor meer informatie daarover.

Ondernemer, heb jij deze vragen?

Gelden de onderstaande vragen voor jou? Neem dan ook contact met mij op.

Ik zoek een mentor voor ondernemers.
Mentor met verstand van ondernemen in moeilijke tijd.
Zakelijke mentor voor bedrijf met meer dan 50 medewerkers.
Mentor met verstand van de bouw.
Mentor met verstand van de technische sector.
Hoe breng ik mijn bedrijf naar een hoger niveau
Ik heb nieuwe visie nodig voor mijn onderneming
Ik heb nieuwe visie nodig voor mijn bedrijf
Hoe weet ik of ik geschikt ben als ondernemer
Autonoom groeien of groeien door overnames
Hoe leid ik mijn bedrijf door de coronacrisis
Waar vind ik een zakelijke business coach
Op zoek naar business coach in Flevoland
Zakelijke mentor op de Veluwe gezocht
Nuchtere zakelijke coach gezocht

#ondernemerschap
#ondernemen
#visie
#mentor
#lot
#odcmeting
#odcdrijfverenmeting
#drijfverenmeting

Terug naar het overzicht