Tevreden

Laatst had ik een gesprek met een succesvolle ondernemer. Hij zei dat hij tevreden was en dat dit ook zijn uitgangspunt was. Hoe kijk jij daar eigenlijk tegenaan? In deze video vertel ik hoe dat bij mij was en nu is.

Van nooit tevreden naar eindelijk rust!, dat zou er volgens sommigen op mijn grafsteen komen te staan. Ik was nooit tevreden met wat ik had, omdat ik van mening was dat het altijd beter kon.

Afgelopen week sprak ik een ondernemer die tevreden zijn als uitgangspunt had, maar niet als doel. Dat vond ik wel mooi.

Waarom was ik dan eigenlijk nooit tevreden? Vroeger was het nooit genoeg, het kon altijd beter. De rol van mijn opvoeding is hier groot geweest. Toch leerden we vroeger: Tel je zegeningen, wees meer tevreden.

Naarmate ik ouder word merk ik dat ik dat steeds meer ben gaan doen.

Terug naar het overzicht