Hier leest u hoe Boy de Bruin deze stevige stap voorwaarts kon maken!

COR: “Tijdens het kennismakingsgesprek met Boy merkten we al snel het wederzijds respect naar elkaar. Dit gaf zoveel vertrouwen dat er meteen openheid was over de zaken waarop Boy ‘volgens hem’ ondersteuning kon gebruiken. We besloten om regelmatig mentorsessies met elkaar te hebben waarbij ik hem kon helpen met de zaken die op dat moment speelden in zijn bedrijf, gericht op zijn persoonlijk leiderschap. Over visieontwikkeling voor zijn bedrijf om te groeien naar een partner in duurzaam onderhoud hebben we toen nog niet gesproken”.

BOY: “Onderdeel van dit traject was de Masterclass De Reis van de ondernemer. Samen met enkele andere ondernemers bespraken we de fases waar een bedrijf doorheen gaat. Daar werd ons al veel duidelijk over in welke fase ons bedrijf zich bevond. En op welke punten ik mijn aandacht moest geven de komende periode”.

COR: “Na enkele gesprekken vroeg ik aan Boy of hij een ODC meting wilde laten doen. Ik was daar zelf ook enthousiast over toen ik deze, na 30 jaar ondernemerschap, had gedaan. Deze test verschafte meteen veel aanknopingspunten over waarom ik bepaalde dingen had aangepakt zoals ik gedaan had.
Dit betreft namelijk het testen van je eigen talenten, maar ook je blinde vlekken. Een ODC-meting geeft handvatten voor concrete ontwikkeling en aansturing. Dit komt door inzicht in de heldere scheiding tussen natuurlijke kracht en aangeleerd – en daarmee kwetsbaar – gedrag”.

BOY: “Toen ik deze had gedaan vielen er voor mij zoveel puzzelstukjes op zijn plek. Toen we de uitslagen samen besproken hadden besloot ik ook om een deel van mijn leidinggevend personeel dezelfde meting te laten doen. In een later stadium hebben we met het hele team elkaars uitslagen besproken en dit leverde veel herkenning en wederzijds begrip op, wat de werksfeer zeer ten goede kwam”.

“Eerst gunde ik het mijzelf misschien wel niet en twee uur per week leek eerst best wel veel, maar ik merkte gelijk al dat het resultaten oplevert. En daar gaat het toch om”.

COR: “In enkele maanden hebben we daarna samen mogen werken naar een visie voor zijn bedrijven, naar een stip op de horizon. Alhoewel Boy niet van luchtfietserij houd heeft hij uiteindelijk omarmd waar zijn bedrijven in de komende drie tot vijf jaar naar toe kunnen groeien. Naar een volwaardige partner in duurzaam onderhoud.

Tijdens de coronacrisis, waar Boy zijn bedrijven goed doorheen loodste, hebben we online met elkaar afgesproken, maar dit had geen invloed op de voortgang in zijn proces. Sterker nog, nu het duidelijk was waar Boy met zijn bedrijven heen wilde was het duidelijk dat re-branding van de bedrijven nodig was”.

BOY: “Alhoewel ik zelf ook een strateeg ben, besloten we samen een creatief strateeg in te huren om de stevige fundamenten te leggen om de nieuwe stip op de horizon te kunnen halen”.

COR: “Tijdens de coronacrisis was ook ik mijn dienstverlening aan het re-branden. Ik deelde mijn dienstverlening in in 3 programma’s, waarbij ik ondernemers zoals Boy het beste kon helpen. Wat ik tot nu toe bij Boy gedaan heb was programma 1: Een goed begin is het halve werk”. Gedurende dit programma was ik gemiddeld 1 uur per week met Boy en zijn ontwikkeling bezig. Naast 1-op-1 sessies bij mij op kantoor, zette ik mijn vakkennis, vakkunde en netwerk in om hem te helpen zijn doelen te bereiken”.

BOY: “Nu de visie voor mijn bedrijven duidelijk zijn en ik een duidelijke koers wil gaan varen heb ik gekozen voor programma 2B: Koers houden en de goede dingen doen”.

COR: “Als visionair ben ik koersvast. In dit programma blijf ik naast hem staan terwijl we de afgesproken route goed in de gaten houden. We blijven hem volgen en zo houden we koers. Het kan zijn dat we moeten bijsturen. Ik blijf hem hoop geven, zodat hij trots kan zijn en blijven. En als het even tegen zit? Dan moedig ik hem aan om lef te blijven tonen. Zodat hij de “lol” in het ondernemen behoudt terwijl er misschien wel behoorlijk gesleuteld wordt aan zijn bedrijf.

Gedurende de komende 6 maanden ben ik 2 uur per week met Boy en zijn persoonlijke ontwikkeling bezig. Het is wat intensiever dan voorheen, maar we merken dat het in deze periode goed is om intensiever met elkaar op te trekken voor het beste resultaat”.

BOY: “Eerst gunde ik het mijzelf misschien wel niet en twee uur per week leek eerst best wel veel, maar ik merkte gelijk al dat het resultaten oplevert. En daar gaat het toch om”.

COR: “We bekijken onze samenwerking per half jaar. Zo houden we elkaar scherp en blijft behaalde resultaat belangrijk”.

Aanbieding voor jou

Om jou als ondernemer ook zo te kunnen helpen als Boy, hebben we diverse programma’s samengesteld waaruit je kunt kiezen.

Deze kun je vinden op onze aanbiedingspagina.

Direct een afspraak maken?

Wil je liever een afspraak maken om hier eens vrijblijvend over verder te praten? Plan dan vandaag nog een telefonisch kennismakingsgesprek met ons in via ons handige tool op onze website. Klik dan hier

Bellen voor een afspraak maken mag natuurlijk ook altijd.
Bel dan naar 06-53321934. Dan zoeken we samen een geschikt moment in jouw en mijn agenda.

Ik kijk uit naar een afspraak met jou.

Wil je eerst linken met mij op LinkedIn? Klik hier naar mijn profiel.
Wil je met Boy linken op LinkedIn? Ga dan hier naar zijn profiel.

Terug naar het overzicht