Hier leest u hoe Rebo Schilderwerken deze stevige stap voorwaarts kon maken!

COR: “Tijdens het kennismakingsgesprek met Boy merkten we al snel het wederzijds respect naar elkaar. Dit gaf zoveel vertrouwen dat er meteen openheid was over de zaken waarop Boy  ‘volgens hem’ ondersteuning kon gebruiken. We besloten om regelmatig mentorsessies met elkaar te hebben waarbij ik hem kon helpen met de zaken die op dat moment speelden in zijn bedrijf, gericht op zijn leiderschap”.

BOY: “Onderdeel van dit traject was de Masterclass De Reis van de ondernemer. Samen met enkele andere ondernemers bespraken we de fases waar een bedrijf doorheen gaat en daar werd ons al veel duidelijk over in welke fase ons bedrijf zich bevond en op welke punten ik mijn aandacht moest geven de komende periode”.

COR: “Na enkele gesprekken vroeg ik aan Boy of hij een ODC meting wilde laten doen. Ik was daar zelf ook enthousiast over toen ik deze, na 30 jaar ondernemerschap, had gedaan. Deze test verschafte meteen veel aanknopingspunten over waarom ik bepaalde dingen had aangepakt zoals ik gedaan had.
Dit betreft namelijk het testen van je eigen talenten en blinde vlekken. Een ODC-meting geeft handvatten voor ontwikkeling en aansturing. Dit door een heldere scheiding tussen natuurlijke kracht en aangeleerd – en daarmee kwetsbaar – gedrag”.

BOY: “Toen ik deze had gedaan vielen er voor mij zoveel puzzelstukjes op zijn plek. Toen we de uitslagen samen besproken hadden besloot ik ook om een deel van mijn leidinggevend personeel dezelfde meting te laten doen. In een later stadium hebben we met het hele team elkaars uitslagen besproken en dit leverde veel wederzijds begrip op, wat de werksfeer zeer ten goede kwam”.

“Eerst gunde ik het mijzelf misschien wel niet en twee uur per week leek eerst best wel veel, maar ik merk gelijk al dat het resultaten oplevert. En daar gaat het toch om”.

COR: “In enkele maanden hebben we daarna samen mogen werken naar een visie voor zijn bedrijven, naar een stip op de horizon. Alhoewel Boy niet van luchtfietserij houd heeft hij uiteindelijk omarmd waar zijn bedrijven in de komende drie tot vijf jaar naar toe kunnen groeien.

Tijdens de coronacrisis, waar Boy zijn bedrijven goed doorheen loodste, hebben we online met elkaar afgesproken, maar dit had geen invloed op de voortgang in zijn proces. Sterker nog, nu het duidelijk was waar Boy met zijn bedrijven heen wilde was het duidelijk dat re-branding van de bedrijven nodig was. Samen besloten we een creatief strateeg in te huren om de stevige fundamenten te leggen om de stip op de horizon te kunnen halen.

COR: “Tijdens de coronacrisis was ook ik mijn dienstverlening aan het re-branden. Ik deelde mijn dienstverlening in in 3 programma’s, waarbij ik ondernemers zoals Boy het beste kon helpen. Wat ik tot nu toe bij Boy gedaan heb was programma 1: Een goed begin is het halve werk”. Gedurende dit programma was ik gemiddeld 1 uur per week met Boy en zijn ontwikkeling bezig. Naast 1-op-1 sessies bij mij op kantoor, zette ik mijn vakkennis, vakkunde en netwerk in om hem te helpen zijn doelen te bereiken”.

BOY: “Nu de visie voor mijn bedrijven duidelijk zijn en ik een duidelijke koers wil gaan varen heb ik gekozen voor programma 2B: Koers houden en de goede dingen doen”.

COR: “In dit programma blijf ik naast hem staan terwijl we de afgesproken route goed in de gaten houden, blijven we hem volgen en houden we koers. Het kan zijn dat we moeten bijsturen. Ik blijf hem hoop geven, zodat hij trots kunt zijn en blijven en als het even tegen zit dan moedig ik hem aan om lef te blijven tonen. Zodat hij de “lol” in het ondernemen behoudt terwijl er misschien wel behoorlijk gesleuteld wordt aan zijn bedrijf. Gedurende de komende 6 maanden ben ik 2 uur per week met Boy en zijn persoonlijke ontwikkeling bezig. Het is wat intensiever dan voorheen, maar we merken dat het in deze periode goed is om intensiever met elkaar op te trekken voor het beste resultaat”.

BOY: “Eerst gunde ik het mijzelf misschien wel niet en twee uur per week leek eerst best wel veel, maar ik merk gelijk al dat het resultaten oplevert. En daar gaat het toch om”.

COR: “We bekijken onze samenwerking per half jaar. Zo houden we elkaar scherp en blijft behaalde resultaat belangrijk”.

Aanbieding voor jou

Om jou als ondernemer ook te kunnen helpen hebben we diverse programma’s samengesteld waaruit je kunt kiezen.

Deze kun je vinden op onze aanbiedingspagina.

Terug naar het overzicht