Hou je eigen koers vast

Vandaag ben ik in gesprek met Maureen Ïlboğa (38 jaar) uit Enschede. Zij is samen met haar man Ali Ïlboğa eigenaar van Bookings Experts (40 Fte). [opnamedatum 28-08-2020]

Hoe het begon

Maureen is een echte tukker (dat kun je horen) is beschermd opgevoed en heeft na een gedegen opleiding eerst bijna 13 jaar commerciële functies bij andere bedrijven bekleed. Het was dan ook wel een dingetje om met haar man het bedrijf op te zetten vanuit hun garage in 2013.

Maureen: “Ik zei: ja, dat vind ik wel heel erg leuk, maar ik vind het ook wel heel erg leuk om mijn eigen ding te blijven houden en als je vierentwintig uur bij elkaar zit, weet ik niet of dat ten gunste komt van hoe wij met elkaar zijn”

Werkmentaliteit

“Ali heeft heel sterk die werkmentaliteit en wat misschien botst is dat hij dat projecteert op anderen. Hij verwacht eigenlijk wel dat iedereen diezelfde mentaliteit heeft en dat zie je al terug met de kinderen. Daar zou hij al eigenlijk die mentaliteit erin willen hebben, waarvan ik veel meer dingen, dat terugtrek, ook binnen het bedrijf. Hij heeft heel sterk, hij noemt ons ook altijd een leger. Je hebt een captain en je hebt een dit, en een dat en als de captain komt dan sta je op. Dat is die Turkse mentaliteit, maar dat kennen wij hier niet.

Eruit halen wat er in zit

“Ik wil graag uit iemand halen wat erin zit. Dat vind ik voor mezelf belangrijk. Ik geloof altijd, als jij voor tachtig procent kunt doen wat je heel leuk vindt en waar je heel goed in bent, dan zijn dingen die minder leuk zijn, maar nu eenmaal bij een baan horen zijn, niet erg. Maar als je je constant moet focussen op dingen die je niet leuk vindt hou je dat nooit vol”.

Thuis werken

“Ik denk, wij werken veel, maar ik besteed ook heel veel tijd aan mijn kinderen. Ik werk voornamelijk als mijn kinderen op school zijn en in de avonduren als ze in bed liggen. Maar als ze thuis zijn ben ik thuis voor de kinderen en negen van de tien keer gaat de tas in de hoek. Spelen ze buiten en voetballen ze, dan pak ik nog een paar uurtjes werk mee. Maar als dat niet zo is dan ben ik thuis en gaat de voetbal voor, of het zwemmen voor en de activiteiten er omheen. Het verhalen vertellen en samen een kopje thee drinken vind ik belangrijker dan het werk op dat moment”.

Koers houden

“Mijn ultieme tip is, belangrijk is wel om te luisteren naar anderen, maar om je niet van je pad te laten brengen. Blijf ook vooral bij jezelf, bij je eigen visie en je eigen dingen. Niemand kan in jouw hoofd kijken en zeggen: dit is wat jij moet doen. Iedereen kijkt vanaf de zijlijn en geeft een bepaalde visie en als je met alle winden meegaat dan, misschien kom je er wel, maar nooit zo heel snel. Dus houd je eigen koers vast!”

Meer over Maureen Ïlboğa en haar bedrijf kun je vinden op:

https://www.linkedin.com/in/maureenilboga/
https://www.linkedin.com/company/booking-experts-b.v./
https://www.bookingexperts.nl/

Verder praten?

Wil je eens verder praten met een ervaringsdeskundige? Lees dan een onze informatie op de DGA Mentorpagina en maak daarna een afspraak via de contactpagina of bel mij op 06-53321934. Tot snel.

Ik werk al een aantal jaar als DGA mentor succesvol voor verschillende DGA’s, zij liepen allemaal tegen een zelfde muur als waar jij nu tegen aanloopt. Met de voor jouw op maat gemaakte coaching, gaan we samen weer dapper en met veel lol ondernemen.

Aanbieding voor jou

Om jou als ondernemer ook te kunnen helpen hebben we diverse programma’s samengesteld waaruit je kunt kiezen.

Deze kun je vinden op onze aanbiedingspagina.

Direct een afspraak maken?

Wil je een afspraak maken om hier eens vrijblijvend over verder te praten? Plan dan vandaag nog een telefonisch kennismakingsgesprek met ons in via ons handige tool op onze website. Klik dan hier

Bellen voor een afspraak maken mag natuurlijk ook altijd.
Bel dan naar 06-53321934. Dan zoeken we samen een geschikt moment in jouw en mijn agenda.

Ik kijk uit naar onze afspraak.

Terug naar het overzicht