fbpx

ODC Drijfverenmeting

"Als ik deze meting 30 jaar geleden had gedaan, had mijn ondernemersverhaal er heel anders uit gezien!"

Dit analytische, gevalideerde en innovatieve meetinstrument geeft inzicht in natuurlijke talenten maar ook in aangeleerd gedrag, wat veel energie kost en onder druk kan vervormen tot onproductief gedrag en weerstand in je organisatie of thuis. De ODC-drijfverenmeting is ontwikkeld door Odin Company; de afkorting staat voor Odin Development Compass.

Wat heb jij eraan als ondernemer en leider?

Uniek is dat de ODC-meting de competenties van jou koppelt aan jouw onbewuste drijfveren: zo wordt zichtbaar welke competenties ècht goed jou passen en welke minder. Het geeft ons onder andere inzicht, verbanden en acceptatie van onbewuste patronen in ons gedrag, die (vaak in het verleden) zijn ontstaan. We kunnen de meting ook vakgericht inzetten waardoor er met name op leidinggevende vlakken goed terug gekoppeld kan worden.

Wat levert het je op?

Weten dat je iets doet is stap één, weten waarom je het doet is stap twee. Maar vanaf nu alleen nog dat te gaan doen waar jij, van nature, goed in bent, dat wil toch iedereen? Jij zeker als ondernemer.

Ondernemer, ga alleen nog doen waar jij goed in bent en die jij alleen kan (doen)!

Cor Spronk

Waarom is Cor Spronk zo enthousiast over deze meting?

Cor Spronk deed de ODC drijfverenmeting in 2019 en was na de terugkoppeling zo enthousiast, maar ook verontwaardigd:

Als personeelsbemiddelaar was ik al vele testen tegen gekomen, zoals bijvoorbeeld de DISC en MBTI. Als ik deze meting 30 jaar geleden had gedaan, had mijn ondernemersverhaal er heel anders uit gezien. Wat hier gemeten wordt is niet alleen het gedrag, maar ook wat de onderliggende drijfveren zijn, bewust, maar ook onbewust. En dat terwijl het grootste deel van ons dagelijks gedrag wordt namelijk aangestuurd vanuit onderbewuste patronen”.

Ik wist niet wat ik hoorde. Hoe wisten ze dit allemaal van mij? En hoe kon dat met een online meting van slechts 13 minuten in mijn geval? Ik had veel meer kunnen gaan staan in mijn (natuurlijke) kracht en rollen en functies kunnen bekleden die mij energie gaven. Dan had ik werkzaamheden gedaan die ik als het ware met de ogen dicht kon doen en had ik niet eens door had dat ik er goed in was. En had ik daarnaast energie gestopt in competenties die ik nog wel kon ontwikkelen, omdat het wel “in mij zat”.

Dan had ik zeker niet zoveel energie gestopt in projecten waar ik wel goed in wilde zijn, maar dus niet van nature was. Kwetsbare kracht noemen ze dat en dat klopt ook wel. Hoe fijn is het dat ik nu gericht die werkzaamheden kan afbouwen en meer tijd over houd voor de juiste dingen. Dat gun ik elke ondernemer. Dat gun ik elk mens en zeker elke ondernemer”.

Wat zeiden anderen erover:

Arend Jan te Velde: “Waarom zou je tegen jezelf vechten als je met een beetje kennis jezelf begrijpt… waarom je reageert zoals je dat doet, en wat de impact daarvan op je team/klanten heeft”. Hij begreep ineens wat zijn onbewuste drijfveren waren en welk gedrag hij zichzelf wel had aangeleerd, maar er nu achter kwam dat hij dit van nature niet in zich had en het hem daarom zoveel energie kostte.

Gaetana Ferla schreef erover: “Hoe bijzonder dat je met een korte meting zo snel op de hoogte bent van je eigen krachten, talenten en kwetsbaarheden! Ik was oprecht verbaasd dat de door mij geselecteerde afbeeldingen in de ODC-drijfverenmeting mijn drijfveren heel duidelijk blootlegden. Deze hele meting heeft mij niet alleen inzicht gegeven in mijn huidige competenties, maar ook waar het goud zit: wat kan ik ontwikkelen en waar zitten mijn valkuilen? In je eigen drijfverenrapport en expertiseprofiel is alles zo uitgekristalliseerd, dat ik keuzes uit het verleden kan verklaren; het is immers een natuurlijke kracht van mij. Daarnaast heb ik nu heel helder waar ik in de toekomst behoefte aan heb wanneer ik wil groeien (persoonlijk en/of zakelijk), omdat ik ook weet wat mij niet van nature ligt…

Rene: “Onlangs heb ik op aanbeveling van Boy de Bruin een ODC drijfverenmeting laten afnemen bij Cor Spronk, de uitslag hiervan is echt verhelderend, alle puzzelstukje vallen op zijn plaats.”

Henry van Hattem: “Na een boeiend gesprek met Cor daagde hij mij uit voor een ODC-meting. Nieuwsgierig als ik kan zijn ging ik daar graag op in. Zelfreflectie en weten wie je bent is immers waardevol! De meting is relatief kort maar je wel dwingt om afgewogen keuzes te maken. Dat is als ondernemer of professional al vaak een leuke uitdaging. Na deze meting heeft Cor mij uitgebreid meegenomen in de uitkomsten en bevindingen.

Deze uitkomst kende elementen van verrassing, bevestiging, herkenning en was boeiend! Het geeft verklaring over het verleden en richting voor de toekomst. De deskundige uitleg van Cor maakt dat de uitkomsten van deze meting zeer bruikbaar zijn voor nu én later. Aarzel niet, ontdek het ook! Dank Cor voor de interessante feedback”.

Edwin Luinstra: “Een meting welke uitkomsten bied die je niet verwacht. Een aanrader!”

Stans PloegKappert: “Of ik een ODC meting wilde doen. ‘Een wat?’ was mijn eerste reactie. Een meting om je onbewuste drijfveren en natuurlijke talenten in kaart te brengen. In 10 minuten was ik er doorheen. Appeltje eitje. Geen lange vragenlijsten tot mijn verassing, maar meer op gevoel bepalen wat je het meest aanspreekt. Hoe deze 10 minuten tot een rapportage zou komen waarin ik mijzelf zou herkennen vond ik nog moeilijk te geloven.

Geen verassing dus dat ik behoorlijk sceptisch het rapportage gesprek in ging met Cor. Vrij vlot al moest ik hardop lachen om wat Cor naar aanleiding van deze meting over mij kon vertellen en hoe zich dat in mijn werk vertaalde. Een klein beetje openstellen kon dus zeker geen kwaad. Ik heb een zeer prettig gesprek gehad met Cor waarbij hij niet bang is om naar aanleiding van de meting vragen te stellen waardoor je kritisch naar jezelf moet kijken. Het was voor mij helder, prettig en absoluut bruikbaar. Niet alleen voor mijzelf maar ook voor mijn kijk op de mensen met wie ik dagelijks werk.

Ik kan deze ODC meting van harte aanbevelen, doe deze vooral bij Cor. Zijn enthousiasme en eerlijkheid zijn er niet alleen tijdens het gesprek maar ook daarna is hij altijd bereid vragen te beantwoorden of met je mee te denken”.


Hoe werkt het?

De ODC-meting is een meting, het is geen test. De drijfveren heb je van nature en dat kun je ook niet veranderen, het zit als het ware in je DNA. Het gedrag kun je wel aanpassen en je competenties kun je wel ontwikkelen.

De ODC-meting kan worden ingezet voor individuele personen maar ook voor teams binnen een organisatie. Binnen de mentorprogramma’s wordt de ODC-meting ingezet in de beginperiode van de programma’s 1A, 1B en 1C om inzicht te krijgen, waar de winst op korte en langere termijn gehaald kan worden. Ook worden ze ingezet op alle leiderschaps ontwikkeltrajecten.

Één ding is zeker, dit inzicht over jezelf wil je hebben als professional.

Meer informatie kun je lezen in het kennisdocument wat binnenkort verschijnt.

Hieronder kun je de ODC-meting direct aanvragen.