De oplossing? Nee de oplossing is het denk ik niet hoe we deze anderhalvemetereconomie weer vlot zullen trekken. Ik heb al iets bedacht wat er misschien al lang bestaat maar wat we nog niet zijn gaan uitvoeren.
Stel nou dat iedereen in Nederland, boven de 16 jaar, een soort gelaatsscherm, een transparant masker zou gaan dragen, een masker die is wellicht zich helemaal vormt naar je gezicht en zo ongeveer een centimeter van je gezicht af zit. En steunt op je neus en een band om je hoofd heen. Het gedeelte bij de mond waar je ademt is een bepaalt soort plastic of kunststof zodat het niet gelijk beslaat als je ademt.
Net zoals dat je op de motor zit en een helm draagt, zo is het nu dat als je naar buiten gaat, moet je dit transparante masker op wanneer je met andere mensen in contact kan komen en dat je dus altijd verplicht bent om het masker te dragen.

Het masker zorgt er voor dat je hele gezicht wordt afgeschermd: dit masker is zo om je hoofd gevormd zodat het je hele hoofd beschermd. Dat betekent dat als jij niest dat het niet verder komt en betekent dat er iemand anders niest in jouw omgeving dat het niet in jouw ogen komt, niet in je neus of niet in je mond. En het zou betekenen dat wanneer je met je hand je gezicht gaat aanraken, dat je dan niet besmet kunnen worden. Je kunt hierdoor niet in je ogen wrijven, niet in je neus zitten en ook niet met je vingers in je mond zitten.
Dus de mogelijkheden tot besmetting zijn zoveel minder en minder kans om besmet besmet te worden of als er iets in je omgeving wat vies is of besmet is dat het niet in je slijmvliezen komt door het transparante masker.
Misschien moeten we gewoon gaan testen met dit masker en natuurlijk zal raar zijn als we allemaal met een masker gaan lopen. We vonden het eerder ook naar om met de helm op een motor te gaan zitten. We zullen ook moeten gaan wennen aan dit masker, dat als we gewoon aan het werk gaan, we het masker dragen. Altijd als we in de buurt van andere mensen zijn zullen we dit masker moeten dragen. Dus als we nu naar de kroeg gaan, op een terras zitten of naar het werk gaan zullen we altijd de masker moeten dragen. Dan zullen we daar ook aan gaan wennen.
Ik denk dan ook dat als iedereen boven 16 jaar vanaf nu zo’n masker dragen, dat dat ook heel snel weer normaal zal gaan worden. Maar het zal wel veilig zijn, want de kans op besmetting is minder en als iedereen dit masker draagt dan zullen we heel snel weer terug kunnen naar een “normale” economie.
En het zal raar zijn en we zullen er aan moeten wennen als iedereen met zo’n masker loopt maar we zullen tenminste weer met ze allen aan de gang kunnen en zal best 6, 7 of 8 weken duren voordat we allemaal aan gewend zijn maar we zullen tenminste weer los kunnen.
Ik weet niet of dit DE OPLOSSING is, maar misschien is het een oplossing die we zullen moeten onderzoeken en misschien zullen moeten gaan uitproberen zodat er minder bedrijven failliet gaan en zodat weer met z’n allen volle bak er tegen aan kunnen.
Ik wil hier graag met je over verder spreken. Neem dan contact met mij op. Dank je wel.

Terug naar het overzicht