Cor, Hoe gaat het? Slecht

We leven in de week waarin bekent gemaakt werd dat de intelligente lock down verlengt is naar 28 april. Tja, wat brengt het allemaal teweeg.

Zelf heb ik afgelopen week twee keer een Online Business Borrel in Dronten georganiseerd en heb een paar andere online meetingen gehad met andere ondernemers. En als ze dan vragen: Cor, hoe gaat het? dan kan ik alleen zeggen Slecht. Als er in twee dagen een streep gezet word door al je afspraken van de komende 3 maanden, dan voel je je niet best.

En ja, ik ben al wel bezig geweest om nieuwe dingen te ontwikkelen. Zoals die Online Business Borrel, maar ook een webinar voor ondernemers die gemeenten kunnen inzetten om hun ondernemers op andere wijze te informeren. En een online versie van het interview #indeschijnwerpers, die ik digitaal met ondernemers op kan gaan nemen.

Maar wat gebeurt er toch allemaal? Vanochtend las ik op nu.nl dat er in de bouw 40.000 banen verloren gaan, 50.000 in de evenementenbranche, 1,1 miljoen in de regio Zeeland, 376.000 in de regio Amsterdam, 2.000 bij de KLM. Wat vreselijk en dit zal de roep om actie groter maken.

Natuurlijk zijn al die levens heel belangrijk, het zal je oma of opa, je vader of je moeder, je man of vrouw of zelfs je zoon of dochter zijn. Er is nog niks belangrijker dan een mensenleven?
Maar wat als er zo veel mensen hun baan kwijt raken, als veel ondernemers hun bedrijf kwijtraken. Wat gebeurt er dan qua ziekte. Welk onheil gebeurt er dan bij radeloosheid in de huizen?

Regeren in deze tijd is ontzettend moeilijk en maak maar eens de goede keuzes. Alleen strooien met geld is ook niet de oplossing, maar veel geld is er wel nodig. In mei moeten naast de salarissen ook het vakantiegeld betaald worden en misschien is de liquiditeit er wel niet omdat je net geïnvesteerd hebt in machines of gebouwen. Als je dan 10 of 100 man personeel hebt dan is dat een hard gelach.

Het word dit weekend mooi weer. Maar alsjeblieft, blijf dit weekend zoveel mogelijk binnen. En daarnaast wil ik weer afsluiten met:

Hou vol, houd afstand en alsjeblieft blijf gezond.

#corona
#corspronk
#auteur
#ondernemen
#ondernemerschap
#event
#events
#eventmanagement
#mentor
#spreker
#duivelsedilemma’s
#themakingof
#digitalentrepreneur
#youngentrepreneurs
#businessowner
#entrepreneurlife
#ceolife
#businessadvice
#businessstrategy
#startupbusiness
#youngentrepreneur
#successstory

Terug naar het overzicht