Toen ik begin veertig was kon ik mijn smsjes in de auto niet meer zo goed lezen. Helemaal als ik mijn zonnebril ophad. Dat ding was niet goed volgens mij, maar ik ging toch maar eens naar de oogarts.

Hij alles doormeten, man wat maken ze daar een werk van. Maargoed, eind van het verhaal zegt hij: Het ligt niet aan je zonnebril, het ligt aan je ogen. Je hebt een (lees)bril nodig.

Nou hij had wel een mooie aanbieding. Kostte gelijk bijna duizend Euro. Ik viel van mijn stoel. Mocht ik nog even aan het idee wennen dat ik überhaupt een bril nodig had en dan kostte het ook nog zoveel? De week daarna heb ik er toch één aangeschaft, opgevolgd door contactlenzen en ik heb er geen moment spijt van gehad.

Wat duur!!
Als je als ondernemer het soms niet allemaal meer helder ziet in je bedrijf, dan ligt dat misschien niet aan anderen, maar heb jij een mentor nodig. Een mentor kan je helpen de zaken weer scherp te zien, zodat je weer door kunt met je bedrijf. Het kan soms veel geld lijken wat het kost, maar later zal je er achter komen dat het niet duur was.

Gun jij jezelf een mentor, ik geloof dat je het waard bent!

#mentor #DGAmentor #gunnen #scherpzien

Terug naar het overzicht