Gert: “Toen zijn we begonnen met leveren en dat ging eigenlijk best heel goed, de klant was tevreden. De vorige leverancier had twintig jaar geleverd, die dacht dat hij de baas was. Dus ik kreeg vrij snel de vraag, dat was half 2012, juli, augustus, van: zou je voor ons ook de bieten en de prei en de witlof willen doen. Ik zeg: tuurlijk, geen probleem. Ik zeg: maar dan moet ik wel investeren. Dan moet ik echt wat machines erbij kopen. Wil je dat vroeg mijn klant? Ja, dat wil ik wel.

Zo gezegd zo gedaan, iedereen verklaarde mij voor gek. Achteraf misschien ook wel een beetje logisch van: je gaat je hele bedrijf eigenlijk voor รฉรฉn klant, die man heeft je in je macht, maar ik had er gewoon vertrouwen in. Die man had ik een aantal keer mee aan tafel gezeten en dat was gewoon een eerlijke ondernemer van: ik wil wat, maar jij moet het doen”.

Dit en veel meer is te horen in de Podcast voor DGA’s met Gert Koekoek , live vanaf 21 september op oa. Spotify, Soundcloud, YouTube.

#podcast #ondernemerschap #mentor

Terug naar het overzicht